Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

joi, 5 iulie 2012

Sezon nou


Am simtit nevoia sa iau o pauza de sapunarit, cam mare, e drept, dar a fost absolut necesara.Asa ca acum , cu forte proaspete, reincep sapunaritul si nu numai.
Am inceput sa bat coclaurii, sa strang plante, sa fac alifii, unguente si alte unsori.Sunt hotarata sa nu ratez nicio planta, niciun fruct din flora spontana din care as putea prepara vreun sirop racoritor sau dulceata, gem-desigur cele care-mi sunt prin preajma, caci nu ma mai incumet sa o infrunt inaltimile:)))))
Si am inceput cu siropul de soc-delicios, mi-am impus sa-l ignor pentru moment, altfel cei doi D cand vor veni in vacanta nu vor mai avea cu ce sa se racoreasca....
In drumurile mele imi ies parca intentionat in cale menta, sapunarita, coada soricelului, dragaica galbena, tataneasa si cate si mai cate.Maine voi culege menta pentru produsele mele, dar si pentru un minunat sirop.
Urmeaza coacazele, murele.....
Ieri am facut doua alifii: una cu galbenele, iar cealalta cu menta.Ultima a iesit nesperat de bine.Pornind de la reteta Mariei Treben,am folosit ca baza untul clarifiat ( ghee) si i-am adus unele modificari, adaugand putin unt de cacao-pt mai multa fermitate, cateva capsule de vit E-bun conservant, dar si benefic pentru epiderma noastra, si cate o lingurita de miere.....Am inlocuit untura cu untul clarifiat din mai multe motive: proprietatile terapeutice ale acestuia, mirosul placut, dar si faptul ca este un bun conservant.

 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu