Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

luni, 13 iunie 2011

Frumusete cu orez......

Intotdeauna m-a fermecat tenul perfect al japonezelor:alb, pal, mat, fara nicio imperfectiune,ten pe crae poate doar bunicile noastre il mai aveau.
Mainile japonezelor care lucreaza in orezarii, in conditii foarte dificle, sunt impecabile: au pielea intinsa si alba, supla si neteda.Misterul? Orezul!Se spune ca inca de acum 3000 de ani japonezele isi tonificau tenul cu apa in care spalau orezul. Acum, o fac cu un decoct preparat de ele, tot din orez.Plina de nutrienti este si apa in care s-a fiert orez,folosita si ea pentru ingrijirea tenului,considerata " apa frumusetii".. "Nuka Bijin" este cel mai frumos compliment ce poate fi facut unei japoneze, insemnand " esti frumoasa ca bobul de orez"..
Orezul este bogat in acizi grasi si vit.E, substante antioxidante care au rolul dea proteja celulele dermice de efectul razelor UV, prafului, impuritatilor, poluantilor chimici din atmosfera, prevenind formarea radicalilor liberi, iar complerxul de dwe minerale exiatent participa la cresterea si regenerarea tesuturilor sau la formarea colagenului, impiedicand procesul de imbatranire.
Amidoul din orez se foloseste la fabricarea produselor cosmetice; din el se fabrica pudrele fine care au proprietatea de a absorbi sebumul epidermei grase, precum si pudrele pentru bebelusi.Diverse creme au in compozitia lor amidonul de orez, atat pentru absorbtia sebumului, cat si pentru mentinerea apei la nivelul pielii, regenerarea pielii, pielea ramanand neteda, catifelata, delicata si alba.
Pudra de amidon se mai foloseste in prepararea sampoanelor solide folosite in combaterea sebumului si a matretei.
Apa de orez,dupa fierberea orezului,  este folosita ca masca pentru par ( 15 minute), lotiune/masca faciala (10 minute), sau adaugata in apa de baie.Orezul care a fost fiert pentru obtinerea apei de orez se paseaza si se poate folosi ca masca pentru fata.Se tine pe fata 8-10  minute. Perfecta pentru pielea grasa sau cu tendinta de a fi grasa.Atentie insa: apa sa fie fara sare.
Exfoliant natural cu orez: se macina 50 g orez pana se obtine o pudra fina ( pentru aceasta se foloseste rasnita de cafea. Dupa prima macinare se cerne faina obtinuta, se mai macina o data cea grosiera si tot asa pana se obtine o faina foarte fina).Se amesteca pudra de orez intr-un bol cu o lingurita de ulei de masline si una de miere, o capsula de vit A si una de vit. E.Se adauga putina apa distilata pentru a obtine o pasta usor de intins pe fata.Se aplica ape fata si se lasa 10 minute, dupa care se maseaza pielea cu miscari circulare timp de 1 minut.Se clateste fata cu apa calduta. Pielea devine catifelata si luminoaa.
Infuzia de orez integral ( doua linguri la o cana de apa fierbinte) folosita la spalat de doua ori pe zi, dimineata si seara, intinde pielea, facand-o mai supla, tonifica, da stralucire si uniformizeaza micile imperfectiuni.
Apa de orez, obtinuta prin macerarea pesate noapte a trei linguri de orez in 250 ml apa hidrateaza si tonifica.
Masca pentru tenul sensibil: mai intai aplicati prin miscari circulare ulei de susan si masati pana patrunde in piele. Apoi aplicati urmatoarea masca: intr-un bol amestecati o linfura de faina de orez cu putin lapte.Amestecul se intinde pe fata si se tine un sfert de ora. Se indeparteaza cu apa calduta. Lumineaza si catifeleaza pielea.
Efectul se produce in 3-4 saptamani.




Surse:
http://www.medicina-naturista.ro/cosmetica-naturista/ingrijirea-fetei/orezul.html
http://www.fashionandbeauty.ro/beauty_editorial_cosmetici_ancestrale_japonia_machiaj_arta_traditie_frumusete.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu