Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

marți, 31 mai 2011

Fraiche savon



Contine uleriuri saponificate de masline,cocos, palmier, ricin, samburi de struguri si tarate de orez, UE de lavanda si lamaie, argila violet si violet de gentiana.
Pentru mentinerea violetului am amestecat argila violet cu violet de gentiana.
Argila violet este foarte bogata in siliciu si indicata pentru tenul uscat si foarte sensibil. Absoarbe impuritatile si este antiinflamatoare.
Uleiul din samburi de struguri este bogat in Vit E si F, zinc,cupru, seleniu, dar mai presus de acestea, contine procianidine ( Opc), care sunt un agent antiimbatranire de 50 de ori mai puternic decat vit E si de 20 de ori decat vit C.Catifeleza pielea, hidrateaza si este antirid.

Vitamina E este prezenta si in uleiul din tarate de orez,cunoscute pentru calitatile lor antioxidante, prevenindimbatranirea prematura a pielii.Uleiul din tarate de orez calmeaza pielea iritata si are calitati inflamatorii.
 Efectul hidratant este potentat de prezenta uleiului de masline, iar cel anti-age de cea a uleiului de palmier, bogat in betacaroten si vit E.
Uleiul de ricin este cicatrizant, antiinflamator si antipigmentar, fiind foarte eficace pentru petele maronii.
 


Din cele mai vechi timpuri uleiul de lavanda a fost folosit la imbaiere, pentru vindecarea arsurilor minore ( inclusiv cele acuzate de soare), taieturi, zgaraieturi, eczeme, dermatite, impotriva starilor de ameteala, a durerilor de de cap,insomniei, acnee, furuncule; nu in ultimul rand uleiul de lavanda este folosit pt a usura starile de anxietate, stres, alinand si relaxand corpul si mintea.
Uleiul de lamaie are actiune invioratoare si tonifianta, benefica in cazul durerilor de cap si a migrenelor, este antidepresiv.






2 comentarii: