Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

sâmbătă, 7 mai 2011

Ingrediente, ingrediente....

Cum se procura ingredientele necesare pentru sapunul natural? Greu. Si cand spun greu, ma refer la situatia de la noi din tara. In primul rand pentru ca sunt scumpe si greu te incumeti sa cumperi tot ceea ce ti-ai dori o data.Si de aici ....cand ai reusit in sfarsit sa-ti strangi ingredientele de baza, incepi treptat-treptat sa achizitionezi si uleiuri mai rare, gel aloe vera, argile, si dintr-odata te trezesti ca ti s-a terminat uleiul de cocos si ca...a disparut de pe piata cel cu pret accesibil buzunarului tau, iar daca ai sansa sa-l gasesti la un pret cat de cat rezonabil, constati cu stupoare ca taxele postale la magazinul respectiv sunt aproape egale cu pretul produsului!
Ca sa nu mai vorbim despre soda caustica de puritate 98-99%......pe care o am datorita unei dragi si vechi prietene ce are sansa sa domicilieze in Bucuresti, chiar langa magazinul Obor ( ca altfel mi-ar fi jena s-o deranjez).....
Dar ce sa faci, la un moment dat sapunaritul devine o boala incurabila, incat treci peste toate aceste neplaceri!
Asadar: de la Metro: ulei de masline, porumb, cocos, palmier, tarate de orez, samburi de atruguri; din magazinele bio online: ulei de soia, germeni de grau, argila rosie, verde, alba, uleiuri esentiale, iar uleiui si unturi pretioase, din magazinele artizanilor de pe breslo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu