Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

marți, 31 mai 2011

Sapun cu castraveti

Este un sapun natural, preparat prin metoda " la rece", indicat pentru tenul gras si mixt.

Pentru lichidul necesar diluarii hidroxidului de sodiu ( NaOH) am folosit castraveti - sucul, pulpa
si coaja, .Sapunul contine uleiuri saponificate de cocos, porumb si floarea soarelui, ambele fiind cunoscute pentru efectul  hidratant, unt de cacao, gel de aloe vera , argila verde, UE de Tea Tree, menta si rozmarin.
Sucul de castraveti , bogat in aminoacizi, saruri minerale ( oxid de calciu si magneziu), curata , tonifica, hidrateaza, reminalizeaza  si catifeleaza atat tenul gras, cu pori dilatati, cat si pe cel uscat.Actiunea de catifelare a pielii este completata de cea de indepartare a ridurilor
Argila verde incetineste procesul de imbatranire, si intareste epiderma.Este o argila universala, activa, bogata in minerale si apreciata pentru proprietatea de absorbire, catifelare, netezire  si purificare a epidermei.Este eficace in cazurile de piele inflamata, este potrivita pentru ingrijirea tenului gras si mixt. Ajuta la reglarea sebumului la nivel facial.
Gelul de aloe vera este folosit pe scara larga in ingrijirea tenuluii, pentru proprietatile sale antiinflamatorii. Contine aminoacizi, minerale, enzime, polizaharide. Vindeca ranile si arsurile mici.
Uleiul de porumb este bogat in vit E si K, betacaroten. Este antioxidant, antiinflamator, hidratant.
Hidratant si emolient in acelasi timp este si uleiul de floarea soarelui.
Untul de cacao este foarte bogat in agenti antioxidanti, ceea ce il face foarte util in industriei farmaceutice si cosmetice.Vitamina E continuta, calmeaza, hidrateaza si echilibreaza pielea oferind colagenul care combate ridurile.
Untul de cocos, si el bogat in vit E si K,are proprietati antioxidante, iar in procesul de saponificare asigura acestuia spuma si duritatea necesara.
Uleiul esential Trea Tree creste capacitatea organismuli de a lupta impotriva oricarei infectii; este un bun adjuvant in acnee,arsuri, ten gras incarcat,pete si diverse leziuni ale pielii,eruptii cutanate,negi, arsuri si plagi infectate.
Uleiul esential de menta este antiseptic general,antiinflamator, astringent, stimulent al sistemului nervos ( antidepresiv).
Uleiul esential de rozmarin este folosit in tratamenele de revitalizare a tuturor tipurilor de ten; tratamente speciale pentru tenurile grase,acneice, seboreice, eczeme, par gras, matreata, scalp iritat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu