Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

vineri, 13 mai 2011

Neem Soap

Este-ca si celelalte sapunuri prezentate, un sapun natural, preparat " la rece", realizat dupa o reteta proprie,  pentru ten acneic.Contine uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, ricin si Neem, argila verde, gel de aloe vera si propolis.
 Am folosit uleiul de masline, hidratant puternic, si emolient, uleiul de ricin pentru calitatile sale terapeutice si ulei  bio de Neem.Folosit in India incepand cu anul 2000 i.Hr, mentionat in textele antice ca fiind "tamaduitorul tuturor boilor", uleiul de neem este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene, antifungice, antiparazitare, eficient in tratarea acneei, ranilor, negilor si a eruptiilor cutanate.
Uleiul de ricin este singura sursa cunoscuta de acizi grasi nesaturati valorosi, acidul ricinoleic, acestia fiind cunoscuti pentru proprietatile lor extraordinare de vindecare.Este hidratant, emolient, iar in procesul de saponificare ajuta la imbunatatirea calitatii spumei.
Cu ajutorul uleiului de cocos sapunul are o spuma de calitate.

Propolisul este antiviral, antitoxic, antiimflamator,regenerator al tesuturilor ranite.
 Gelul de aloe vera este folosit pe scara larga in ingrijirea tenuluii, pentru proprietatile sale antiinflamatorii. Contine aminoacizi, minerale, enzime, polizaharide. Vindeca ranile si arsurile mici.
 Argila verde incetineste procesul de imbatranire, si intareste epiderma.Este o argila universala, activa, bogata in minerale si apreciata pentru proprietatea de absorbire, catifelare, netezire  si purificare a epidermei.Este eficace in cazurile de piele inflamata, este potrivita pentru ingrijirea tenului gras si mixt. Ajuta la reglarea sebumului la nivel facial.

.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu