Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

marți, 21 iunie 2011

Sampon solid antipelicular

Un sampon solid este de fapt un sapun potrivit spalarii parului si benefic pentru scalp.Asa ca la formula obisnuita unui sapun, care cuprinde ulei de cocos, de palmier si masline , am mai adaugat ulei de nuca si ricin, iar la trace ulei de neem.Uleiurile esentiale folosite sunt de menta, lavanda , rozmarin si Tea Tree.
Uleiul de nuca este tonic si regenerant capilar datorita continutului bogat in acizi gradi nesaturati , precum Omega-3
Uleiul de ricin este si el tonic si regenerant capilar.
Datorita proprietatilor sale :antibacterian, antifungic, antiseptic, antiparaxitar, regenerant, uleiul de neem afost folosit conta caderii parului si a matretei.
Uleiurile de rozmarin, menta, lavanda si Tea Tree sunt  utilizate pentru revitalizarea si stimularea cresterii parului,  impiedicarea  ingrasarii prematura a parului, a caderii acestuia, dar si impotriva matretei.

Cum il folosim?Se da pe razatoarea mica samponul solid. Se masoara cu o cana.Pentru o cana plina cu sapn ras se adauga 2 cani de aceeasi masura cu apa clocotita si se amesteca pana ce se topeste sapunul. Solutia obtinuta se toarna intr-un recipient gol de sampon.Dupa spalare si limpezire se clateste parul cu otet de mere  (o ceasca) adaugata la 1 l apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu