Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

duminică, 26 iunie 2011

Tratamente cosmetice cu caise

Cunoscuta din vechime pentru pproprietatile sale estetice, caisa( armeniaca vulgaris)  este in continuare folosita in tratamente naturiste pentru ingrijirea tenului.
bogata in  minerale: Mn, Ca, P, S, provitamina A ( beta-caroten) ,E si C, ajuta la prevenirea imbatranirii premature a epidermei.
Alegeti intotdeauna fructe coapte, colorate puternic in galben-oranj si opriti-va cateva si pentru cate o masca.
Pentru tenul gras, acneic, puncte negre :scoateti samburii si zdrobiti cu furculita pulpa de caisa pana devine un amestec fin. Indindeti fructul pe obraz si gat. 
Pentru orice tip de ten: 1/2 galbenus se amesteca cu 1/2 lingurita ulei de masline ( sau cu ulei din samburi de caisa daca aveti ), se face o maioneza in care se adauga 1/2 lingurita cu miere si pulpa unei caise coapte si bine zdrobite.Se tine 1/2 ora pe fata si gat si se inlatura cu apa calduta.
Pentru tenul uscat: sase caise bine coapte si zdrobite amestecate cu o lingura de miere. Hidrateaza tenul.
Pentru tenul iritat: o mana de caise fara sambure se blenduiesc cu 100 g de smantana. Aceasta masca este buna si pentru tenul afectat de vant.Se aplica de doua ori pe saptamana.
Pentru tenul care da semne de ridare:doua caise coaprte se zdrobesc impreuna cu o banana si 10 picaturi de ulei de caise.
Peeling facial: amesteca zat de cafea cu ulei de caisa. Cafeaua este un foarte bun detoxifiant.

Pastrati  caise zdrobite amestecate cu miere la congelator pentru a va bucura si iarna de aceste tratamente. Se procedeaza la fel si cu cellalte fructe.

Si pentru ca v-am vorbit despre beneficiile caiselor, cred ca v-ati dat seama ca urmeaza nimic altceva decat ....un sapun cu caise, care este gata deja asteptand doar prima poza, inainte de saponificarea totala.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu