Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

marți, 11 decembrie 2012

Un albastru infinit.....


Intr-o seara mi-a alunecat privirea la bara video de pe blogul meu si mi s-a oprit o vreme, pentru ca cineva tocmai aplica tehnica swirl unui sapun, si m-a apucat asa deodata pofta s-o aplic si eu ( ca doar are si Darwin un picut de dreptate cand afirma ca ne-am trage de unde ne-am trage!). Dar ingredientele necesare colorarii naturale a unui sapun se cam terminasera.In afara de ulei de catina, ceva spirulina, carbune medicnal...nu mai era.Si mi-am amintit ca am o sticluta de albastru de metilen.Bun dezinfectant, da sapunului o culoare minunata, insa are pacatul de a fi fotosensibil, asta insemnand ca dupa un timp se decoloreaza pana la disparitie, interiorul sau insa rezista mai bine.Nu dispar insa  proprietatile sale.
Taieturi-cum am eu talentul sa ma tai, intep, sau sa ma piste un pic de soda, genunchi juliti, coate julite ale celor mici vor beneficia din plin de blandetea acestui sapum.Este un sapun cremos, se va usca mai greu, l-am putut taia abia dupa 2 zile si inca era moale.Este totodata un sapun fraiche, datorita uleiurilor sale esentiale de rozmarin, tea tree , lavanda( si ele dezinfectante) ,menta. Contine uleiuri saponificate de cocos, palmier, seminte de strugure, masline si ricin.

Cea mai mare problema cu acest sapun a fost ....botezul! Cum sa-l cheme? Si tot uitandu-ma eu la el, imi vine-n minte " un albstru infinit...."Si asa i-a ramas numele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu