Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

duminică, 10 aprilie 2011

Calme, luxe et volupte

Pentru prepararea acestui sapun am folosit ingrediente care asigura o buna hidratare a pielii, care o hranesc si o catifeleaza: ulei de masline, cocos, palmier si  soia, ceara de albine, miere, propolis, lapte, Vit A si E.Sapunul are insertii de sapun cu cafea si menta si din cel cu catina.Mierea are un puternic efect antimicrobian si higroscopic ( retine apa).Continutul de microelemente al mierii este similar cu cel al sangelui uman:Vit. B1, B2, B6, B12, enzime, fitohormoni, acizi organici-lactic, citric, oxalic, malic, dextrina, compusi ai azotului, compusi aromatici.Aroma mierii este potentata de ceara de albine, care la randul ei formeza un film protector ce retine apa nepermitand deshidratarea ( la fel ca uleiul de masline), este emolienta, antiinflamatoare avand si  rol de conservant.
Propolisul are proprietati antivirale,antitoxice si antiinflamatorii. si este un bun stimulator al tesuturilor afectate de rani, taieturi, arsuri, degeraturi.
Este un sapun delicat, cu o spuma bogata.Folosirea lui este un adevarat rasfat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu