Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

miercuri, 6 aprilie 2011

Sapun fin, exfoliant, cu lavanda si seminte de mac

Intai de toate, este un sapun elegant, albul puternic intrand in contrast cu movul obtinut prin cateva picaturi de violet de gentiana.Are in compozitie uleiuri saponificate de masline, palmier, cocs si orez, seminte de mac si UE de lavanda. Face o spuma densa si catifeleaza pielea.
Semintele de mac realizeaza o exfoliere blanda, dar ferma. Nu este un sapun abraziv, putand fi folosit si pentru ten.
Uleiul de masline ajuta la hidratarea pielii; creaza un film subtire la nivelul epidermei, care impiedica pierderea umiditatii interne, lasand in acelasi timp pielea sa respire; nu blocheaza functiile naturale ale pielii.
Uleiul de cocos contine trigliceride similare cu cele ale sebumului natural al pielii.Are efect antiseptic datorita unui grup de acizi grasi care distrug bacteriile,virusii si fungii.Ajuta la regenerarea pielii, contribuind la desprinderea celulelor moarte, mentine tesutul conjunctiv puternic si flexibil. Uleiul de cocos este cel care determina calitatea spumei.
Uleiul de palmier are proprietati antioxidante, datorita continutului bogat in vit A si E.Tot el este cel care contribuie la stabilitatea si taria sapunului.
Uleiul de orez previne imbatranirea prematura a pielii,incetinind formarea  ridurilor.Are mari calitati antioxidante, fiind foarte bogat in vit . E. Calmeaza pielea iritata si are calitati antiimflamatorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu