Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

joi, 14 aprilie 2011

Pere & scortisoara

Sapun natural, preparat "la rece"
Contine uleiuri vegetale saponificate: de masline, cocos,tarate de orez, susan, unt de cacao, ulei de catina, infuzie de ceai de tei, piure de pere,scortisoara, UE de bergamota si lamaie
Perele au un conţinut bogat de vitamina A, vitamina C, E, cupru şi potasiu. Atat cuprul cat si vitamina C au actiune antioxidanta care protejeza celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C ucide bacteriile si virusii si regenereaza vit E epuizata, impulsionand astfel enzimele sa caute sa distruga radicalii liberi.
De asemenea mai conţin în cantităţi însemnate: vitamina B6, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc.
Perele au efect antialergic si ajuta la intretinerea tenului.


Vitamina E este prezenta si in uleiul din tarate de orez, cunoscute pentru calitatile lor antioxidante, prevenind imbatranirea prematura a pielii. Uleiul de orez calmeaza pielea iritata si are calitati antiimflamatorii. Alaturi de aceste doua uleiuri am mai folosit uleiul de masline, emolient,hidratant,ulei de de cocos, care-i asigura o spuma densa si delicata si ulei de susan care  este de asemenea un bun emolient ,contribuind la netezirea si catifelarea pielii si un bun hidratant.Untul de cacao se obtine din boabele de cacao, cele din care se obtine si delicioasa ciocolata.... Folosit de secole pentru mentinerea pielii fine si elastice, untul de cacao are un continut ridicat de antioxidanti, fiind o sursa importanta de vit E.are in componenta sa acizii stearic, oleic, palmitic, linolic,acizii grasi esentiali-omega 6 si omega 9.Dunga galbena a sapunului este obtinuta prin adaugarea uleiului de catina,cunoscut pentru efectele sale regenerante, bogat si el in vit E, iar scortisoara care separa catina  este binevenita pentru efectul ei tonic , antibacterian, fiind totodata si un bun   conservant.

Un comentariu: