Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

luni, 13 iunie 2011

Nuka Bijin

Nuka Bijin-"esti frumoasa ca bobul de orez"-este cel mai frumos compliment care i se face poate face unei femei japoneze.Toate am remarcat  tenul de portelan al acestora: mat, fara imperfectiuni, pal.Mainle femeilor care lucreaza in orezarii, in conditii foarte grele, sunt albe, delicate, cu pielea neteda.
Japonezele isi spala fata cu apa in care au fiert orez, isi intretin tenul cu macerat de orez, isi aplica masti facute cu faina de orez.
Acest sapun contine uleiuri saponificate de masline,unt de shea, cocos,samburi de struguri, rapita, floarea soarelui, tarate de orez, lapte, faina de orez , apa in care a fiert orezul si argila roz.Mai contine UE de lavanda si geranium.
O buna hidratare este necesarta oricarui tip de ten. Pentru prepararea acestui sapun am folosit uleiuri hidratante si bogate in antioxidanti.
Uleiul de masline este hidratant si emolient,uleiul de cocos hidrateaza.
Uleiul din samburi de struguri este bogat in Vit E si F, zinc,cupru, seleniu, dar mai presus de acestea, contine procianidine ( Opc), care sunt un agent antiimbatranire de 50 de ori mai puternic decat vit E si de 20 de ori decat vit C.Catifeleza pielea, hidrateaza si este antiraid
Uleiul de rapita:bogat in vitamina E, are proprietati antioxidante si de regenerare celulara.Semintele de rapita contin proiteine, hidrati de carbon,Ca,Fe, P,K,Na, celuloza,glucide,grasimi, rezine, mucilagii, Vit. A, B1, B2, C, niacin, beta-caroten.Datorita acestei compozitii, uleiul de rapita are calitati cicatrizante, antiseptice, emoliente.
Vitamina E este prezenta si in uleiul din tarate de orez, cunoscute pentru calitatile lor antioxidante, prevenind imbatranirea prematura a pielii. Uleiul de orez calmeaza pielea iritata si are calitati antiimflamatorii. 
Untul de shea da rezultate foarte bune in diminuarea ridurilor, in reinnoirea celulelor pielii si in stimularea circulatiei sangvine.
In cosmetica, untul de shea are un rol bine definit:previne aparitia ridurilor premature si a liniilor de expresie.
Untul de shea sau de karite -dupa numele palmieruli din ale carui fructe se obtine-prezinta o mare cantitate de vit A, E si F, alaturi de alte substante nesaponificabile. Nivelul mare al substantelor nesaponificabile ( 7-12% din substante, fata de uleiul de avocado care contine 2-6% de astfel de substante) reprezinta una dintre caracteristicele de pret ale untului de shea, aceste substante fiind de fapt cele care fac minunile.
Faina de orez impreuna cu argila rosie regleaza cantitatea de sebum produs de epiderma.
Uleiul esential de geranium echilibreaza producerea de sebum la nivelul pielii, vindeca ranile si pastreaza tenul suplu. Este antiseptic, cicatrizant, antiinflamator, hemostatic, calmant pentru pielea uscata si iritata, reda netezimea si supletea tenului ridat.
Uleiul esential de lavanda: este antiseptic, regenereaza pielea imbatranita si echilibreaza tenul gras.
Este un sapun potrivit tenului gras si mixt.



.

4 comentarii:

  1. Superba povestea, incantatoare preocuparile tale, Miha!
    Abia astept sa am un pic de timp, poate experimentez si eu.
    Te pup,
    Mirela

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu o gradina ca a ta,ar fi pacat sa n-o faci!Ai grija doar, ca nu te mai poti opri!
    Multumesc pentru vizita si te mai astept.Te pup si eu, Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,este absolut minunat ceea ce faci aici si ceea ce ai reusit .Sper ca intr-o zi sa pot si eu sa creez trandafiri..Mor dupa ei.Eu realizez casete de bijuterii sau amintiri, tablouri ..blogul meu este atasat numelui.Daca vrei sa ma vizitezi cu cea mai mare placere.Si te voi urmari negresit.Mara

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai venit,Mara pe blogul meu! Te voi vizita negresit.

    RăspundețiȘtergere