Bine ai venit pe blogul meu handmade.Vei gasi aici povestea sapunurilor mele, a unor creme cosmetice handmade, dar si tricotaje, retete culinare.

luni, 6 iunie 2011

Shea &Scortisoara si iasomie

Un sapun de toaleta fin, hidratant.Contine uleiuri saponificate de cocos, rapita, masline, shea, soia si unt de cacao, lapte de vaca integral ( congelat), cacao, scortisoara, UE de scortisoara -in partea colorata si UE de iasomie in partea alba- insertii de sapun cu cafea si menta.
Hidratante si emoliente sunt uleiul de masline si de soia, cel de soia avand si efect calmant asupra epidermei. Untul de cacao sre un continut mare de antioxidanti, fiind o sursa importanta de vit E. Contine acizi stearic, oleic, palmitic,linolic, acizi grasi esentiali-omega 6 si omega 9.Este folosit de secole pentru mentinerea pielii fine si elastice.
untul de cocos folosit cu masura hidrateaza; tot el asigura spuma sapunului si puterea de curatare. De ce cu masura? Pentru ca daca este folosit in cantitate prea mare are efect invers: usuca pielea.
Uleiul de rapita:bogat in vitamina E, are proprietati antioxidante si de regenerare celulara.Semintele de rapita contin proiteine, hidrati de carbon,Ca,Fe, P,K,Na, celuloza,glucide,grasimi, rezine, mucilagii, Vit. A, B1, B2, C, niacin, beta-caroten.Datorita acestei compozitii, uleiul de rapita are calitati cicatrizante, antiseptice, emoliente.
Untul de shea este un element magic pentru orice problema in cadrul dermatologiei. Mai era folosit in tratarea ranilor si a arsurilor, in vindecarea cicatricelor, matretii si vergeturilor.S-a observat ca da rezultate foarte bune in diminuarea ridurilor, in reinnoirea celulelor pielii si in stimularea circulatiei sangvine.
In cosmetica, untul de shea are un rol bine definit:previne aparitia ridurilor premature si a liniilor de expresie.
Untul de shea sau de karite -dupa numele palmieruli din ale carui fructe se obtine-prezinta o mare cantitate de vit A, E si F, alaturi de alte substante nesaponificabile. Nivelul mare al substantelor nesaponificabile ( 7-12% din substante, fata de uleiul de avocado care contine 2-6% de astfel de substante) reprezinta una dintre caracteristicele de pret ale untului de shea, aceste substante fiind de fapt cele care fac minunile.
Uleiul esential de iasomie este calmant, hidratant, emolient cutanat, sedativ si relaxant al sistemului nervos, tonic general.Este recomandat pentru tenul uscat, iritat, imbatranit.
Scortisoara este binevenita pentru efectul ei tonic, antibacterian, fiind totodata si un bun conservant. Efectul scortisoarei este potentat de uleiul esential de scortisoara adaugat in partea colorata a sapunului:este un ulei puternic, cu o aroma picanta,foarte util persoanelor are se simt obosite sau slabite. Stimuleaza mintea si corpul, fiind eficient in tratarea problemelor legate de stres.Are proprietati antiseptice, protejeaza impotriva infectiilor si bolilor, intarind sistemul imunitar. 



Un comentariu:

  1. Buna seara!

    La ce adresa de e-mail va putem face o propunere avantajoasa de colaborare? webmaster@infopariori.ro

    RăspundețiȘtergere